Werkwijze

Wij werken volgens ons Pedagogisch Beleidsplan dat u kunt vinden op deze pagina. De kwaliteit van ons beleidsplan en onze leidsters worden regelmatig getoetst door de GGD, de inspectierapporten vindt u hier.

Uw kinderen hebben altijd vaste leidsters op de groep. Onze groepen zijn kleinschalig, wanneer er toch incidenteel grotere kindaantallen zijn wordt er een derde leidster ingezet - ook zij is doorgaans een vertrouwd gezicht voor de kinderen. Wij gaan veel met de kinderen naar buiten en bij mooi weer eten en drinken wij buiten aan onze picknicktafels. Op onze locatie in Noordlaren gaat het eten dat overblijft naar de kippen en konijnen. Uw kind(eren) mogen helpen om de dieren te verzorgen. 's Zomers is er de moestuin met aardbeien en andere eetbare planten (Noordlaren). In Zuidlaren gaan we regelmatig met de bolderkar op pad naar het park om de eenden brood te voeren.

Het kinderdagverblijf is een verticale groep, dus kinderen van 0 tot 4 jaar zitten bij elkaar op de groep. Zo kunnen broertjes en zusjes samen opgroeien, totdat ze naar de basisschool gaan.

De peutergroep (voormalig peuterspeelzaal) bestaat uit maximaal 16 kinderen. In deze groepen worden kinderen van 2 tot 4 jaar voorbereid op het basisonderwijs. Uiteraard staat ook hier de natuurbeleving hoog in het vaandel: In elk thema wordt het seizoen verweven, en we sluiten elke ochtend buiten af.

Wilt u sfeer proeven? Kom dan langs voor een vrijblijvende kennismaking. Uw kind is bij zo'n kennismaking uiteraard ook van harte welkom, dan kunt u gelijk ervaren hoe hij/zij het vindt bij ons op de groep.

Scroll naar top