Peuterspeelzaal en Spelen

In Zuidlaren hebben wij twee groepen kinderen die onze peuterspeelzaal bezoeken. Op maandag-woensdag en dinsdag-vrijdag van 8.30 tot 11.30 uur. Hier leren zij van en met elkaar en worden voorbereid op groep 1 van een basisschool naar keuze. Ook ouders die geen- of één-verdiener zijn kunnen hier door de nieuwe Harmonisatiewet terecht met hun kind vanaf 2,5 jaar en krijgen een tegemoetkoming in de kosten. Spelen is ontzettend belangrijk voor kinderen om te leren. Hiervoor is zowel binnen als buiten volop de ruimte. Buiten is er een mooi speelplein voor de kinderen aanwezig. De kinderen kunnen spelen in een royale en omheinde speelplek die is afgestemd op hun leeftijd. Achter de school is tevens een sportveld aanwezig. Binnen is er een mooi ingerichte ruimte waar de kinderen in een gemoedelijke en huiselijke sfeer samen kunnen spelen en ontdekken. Het speel- en spelmateriaal is afgestemd op hun leeftijd, het is geschikt voor hun niveau én daagt uit tot ontwikkeling. Er wordt het hele jaar door met thema’s gewerkt die aansluiten op de belevingswereld van de kinderen. Buiten kunnen de kinderen vanaf het voorjaar meehelpen in de moestuin in Noordlaren. Met mooi weer eten wij vaak samen buiten.

Kom jij ook bij ons spelen ?

Op de peuterspeelzaal komen peuters 2 ochtenden in de week spelen van 8.30 tot 11.30 uur. Er is een maandag-woensdaggroep en een dinsdag-vrijdaggroep. In hun vertrouwde groep doen peuters vanaf 2 jaar allerlei activiteiten die ze voorbereiden op groep 1 van een basisschool naar keuze. Hier zijn 3 vaste juffen. Er is geen liedje dat juf Grytsje niet kent, juf Anette en juf Annemarieke bedenken altijd de leukste knutsels. Zij worden bijgestaan door onze vaste vrijwilligster Rita, waarmee je altijd zo gezellig kunt kletsen en tot rust komt als je samen een boekje leest.

Kinderen hebben op de peuterspeelzaal veel plezier en leren hier samen weer andere vaardigheden dan op het kinderdagverblijf. Word je hier enthousiast van? Neem dan contact met ons op.

koek-2
modderdag-1-1024x768
modderdag-3-768x1024
Scroll naar top